Publicat de: Griska | noiembrie 25, 2009

Pisici dispărute

A dispărut Tigruţa, una dintre cele două băbuţe la care merg eu în vizită la Bucureşti, cea mai cumsecade dintre ele, deşi şi ea vroia să mă bată – a fost surprinsă în flagrant, aici.

Tigruţa nu prea ieşea pe afară – o mai tulea doar din când în când.  Bipeda băbuţelor e tot o băbuţă, are 87 de ani şi stă la etajul 1 al unei case în stil vechi. La parter s-a instalat de curând o firmă, uşa de la intrare e mai tot timpul deschisă, Tigruţa noastră a zbughit-o din apartament şi dusă a fost.

Cum spuneam, asta nu s-a întâmplat pentru prima oară, a mai fugit şi altă dată, dar n-a lipsit niciodată mai mult de o zi. Acum a trecut o lună. Şi mai era şi bolnăvioară, tuşea de ţi se rupea inima…

Mă gândesc c-a ajuns în raiul pisicilor şi sper că îi e bine acolo. Nu mai sunt supărat pe ea fiindcă n-a vrut să fim prieteni…

A doua dispărută e Mitza, pisica din familia fericită. A fost dusă la ţară, la străbunicii ei, cum s-ar spune. Străbunicii au spus că nu e bine, Mitza trebuie castrată, aşa că Mitza a ajuns la bunici. Iar bunicii s-au gândit să n-o castreze, s-o ţină ei, împreună cu cealaltă pisică a lor, şi să-i dea pastiluţe în loc de motani, cum fac cu cealaltă pisică.

Şi cred c-a trecut de-atunci cam o lună… Se înţelegeau bine cu toţii, într-un apartament de la etajul doi. Dar, acum cîteva zile, când era cald şi frumos afară, bunica ei a deschis toate geamurile şi a făcut curăţenie. Şi, când s-a dezmeticit ea. Mitza dispăruse.

A fost căutată imediat, a căutat-o şi bunicul, când s-a întors de la serviciu. Dar n-au reuşit să-i dea de urmă.

Eu sper că şi-o fi găsit un nou biped, era (sper că mai este încă) blândă şi jucăuşă…

Publicitate

Răspunsuri

 1. Of, Doamne, sper că şi-au găsit alţi bipezi, deşi pisicile, chiar dacă sunt adoptate de alţi stăpâni, revin de unde au plecat.
  Mitza e leită Zoe a noastră. 🙂

  Apreciază

 2. Cred că sărmana Mitza e derutată, nu ştie unde să revină 😦 A stat un an şi jumătate în Bucureşti, o săptămâna la ţară şi o lună în Bacău, de unde s-a pierdut.

  Apreciază

 3. Vezi, de asta mi-e teama si mie…Leo ar putea fugi…
  Imi pare rau de Tigruta iar Mitza e probabil derutata asa cum zice Griska…

  Apreciază

 4. […] şi fiindcă tot a venit vorba de oaspeţi, ştii cine e “special guest star” în episodul 5 al poveştii […]

  Apreciază

 5. […] să dezlege misterul dispariţiei unor pisici? Mă gândesc la Codiţă, răpit sau ucis, şi la Tigruţa şi Mitza, după toate aparenţele fugite de […]

  Apreciază

 6. mie mia disparut pisica care o chema serafina.

  Apreciază

 7. Ce tot vb asa de pisici conteaza si viata voastra nu nu mai a lor daca pisica voastra a murit trebuie sa mori si tu?Vai ce destepti

  Apreciază

  • Dragă Răducan, eşti sigur că eşti suficient de deştept ca să pricepi bine limba română?
   Unde scrie aici că trebuie să mori dacă-ţi moare pisica? 😛

   Şi, în plus, dacă nu-ţi place ce scrie aici, nu te obligă nimeni să citeşti. Blogosfera e mare, fă–mi plăcerea şi du-te să citeşti bloguri scrise de persoane la fel de deştepte ca tine!

   Apreciază

 8. va rog ajutati-ma sa imi gasesc pisia! o cheama Mau, este o pisica alba cu pete negre (are o pata neagra pe ochiul drept si nicio pata pe picioare)si este putin grasuta. Ma gandesc tot timpul la ea si cred ca este in Iasi. daca o vedeti pe afara cu o familie sau fara contactati-ma la nr telefon 0757668660. va rog incercati sa o gasiti ca mor fara ea!

  Apreciază

  • Pun rugămintea ta pe facebook. E singurul mod în care te pot ajuta.

   Apreciază

 9. […] ce vin şi paşi ce pleacă, Mângâieri ce torc şi mor, Lacrimi ce fug de sub pleoapă, Doruri care-n suflet […]

  Apreciază

 10. […] n-au supravieţuit decât patru. Pe ceilalţi doi i-am trecut, cu părere de rău, în pomelnicul pisicilor şi al motanilor care ne-au […]

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

%d blogeri au apreciat: