Publicat de: Griska | ianuarie 18, 2015

Ceainicul şi confortul blănoşilor de pripas

Trândăvind în voie pe o blană miţoasă, cu un geam între mine şi zăpadă, şi ascultând cum torc lemnele mângâiate de flăcări şi cum mârâie fierbătorul folosit de Vero pe post de ceainic în cămăruţa noastră de ţară, m-am gândit… Iată la ce m-am gândit:

Voi, bipezii, asociaţi ceainicul – sau samovarul – cu ideea de confort, nu-i aşa? Ceai cald, la gura sobei, plus un pahar de vorbă cu prietenii, eventual lăfăindu-vă pe cuverturi de pat 3D, printre tigri mari, imaginari…

Ei bine, nouă, pisicilor şi câinilor, nu are rost să nici să ne faceţi ceai, nici să ne cumpăraţi lenjerii de pat, dar puteţi contribui la asigurarea confortului ghinioniştilor din rândurile noastre, care sunt încă animale de pripas.

Cum?

Veţi afla citind e-mailul de mai jos, pe care bipezii mei l-au primit deja de două ori (fără să-i supere insistenţa expeditorului) şi pe care-l lipesc acum aici, cu celebrul copy-paste:

Există o alternativă la adăposturile de câini, acelea aratate de toată lumea cu degetul, sub forma unui parteneriat între iubitorii de animale care au spațiu de cazare pentru 1-2 caței în plus, dar nu au bani să-i întrețină și iubitorii de animale care au o condiție financiară mai bună, dar au un program încarcat, care nu le permite să aiba un animal de companie. Pentru acest lucru am lansat recent www.cazarecaini.ro si www.cazarepisici.ro.

Folosește aceste site-uri ori de câte ori ai nevoie. Publică o cerere de cazare dacă ai cunoștință despre un cățel abandonat și îi poți asigura hrana sau o ofertă de cazare dacă ai spațiul și dorești să cazezi un cațel sponsorizat cu mancare de către o altă persoană.

Te rog să ajuți la promovarea acestei inițiative pe grupurile de protecția animalelor de pe Facebook!

Despre ceainice au mai scris azi şi alţii. Îşi beau toţi ceaiul la Eddie, într-un tabel.


Răspunsuri

  1. Dupa zodiacul chinezesc sunt Caine asa ca iubesc neconditionat toate animalutele, dar in mod special cainii maidanezi, chiar daca mi- au ranit grav doua pisicute! Am visat mereu sa castig la Loto ca sa pot construi un mare adapost pentru animalele abandonate, fiinca ele nu pot sa sa apere singure, dar nu am fost destul de norocoasa!: Sper ca exista si un Dumnezeu al animalelor care sa le apere si pe ele deoarece unii oameni sunt mai fiare decat jivinele salbatice!

    Apreciat de 1 persoană

    • Poate că Dumnezeul animalelor te va ajuta să câştigi până la urmă la Loto, pentru binele lor!
      Eu ţi-o doresc – şi le-o doresc – din toată inima!

      Apreciază

  2. Altruistule! Să-ţi fie demersul încununat de succes! La mine în curte locuiesc vreo 15 pisici şi 3 câini. Dar am auzit miorlăieli de nuntă… Te ţin la curent cu sporul demografic. 😀

    Apreciat de 1 persoană

  3. wau. Lenjerie 3D! Si cu calcatul cum ramane?
    Ferice de blanosi ca scapa de asa ceva!
    Griska… cu asa stapani… esti un rasfatat al sortii!
    Sa speram ca s-a primit mesajul… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Miao, eu nu calc decât în picioare!
      Iar lenjerii de-astea 3D n-avem şi, dacă trebuie musai călcate, nici nu ne cumpărăm!
      Vero a renunţat de ani de zile la călcatul lenjeriilor! De fapt, înainte de ’89 le dădea la curăţat în oraş. Iar pe urmă, când s-a scumpit totul şi n-a mai ţinut-o buzunarul (plus că a scăzut calitatea serviciilor), s-a rezumat la spălat la maşină, pus la uscat şi întins pe pat – unde se netezesc oricum sub greutatea puturoşilor! 😛

      Apreciază


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii